W ofercie Lubelskiego Stołu znajdują się lokalne alkohole, produkowane na Lubelszczyźnie, charakterystyczne dla naszego regionu:
Tym złocistym trunkiem raczyły się już słowiańskie plemiona. W naszym kraju od dawien dawna miodosytnictwo kwitło, a dzisiaj Polska to największy producent miodu pitnego na świecie, zaś lubelskie miody pitne dominują na rynku krajowym i światowym (trafiają do takich krajów jak: USA, Hiszpania, Niemcy, Finlandia, Szwecja, Wielka Brytania, Australia, Panama, Bułgaria, Japonia)
Miód pitny Apis to jedyny polski alkohol, który Unia Europejska zarejestrowała jako produkt tradycyjny. Wysoka jakość oferowanych miodów pitnych wynika z ich prostego składu – tylko miód , woda, soki owocowe, drożdże, przyprawy, bez dodatku barwników, ani konserwantów, oraz z odpowiedniego okresu (od roku do 6 lat) leżakowania, podczas którego dojrzewa i nabiera swoich właściwości. Skrupulatnie badana jest też jakość miodu dostarczanego do produkcji z pasieki.
W naszej ofercie znajdują miody pitne:
Oferowane przez nas cydry powstają w podlubelskim rodzinnym gospodarstwie ogrodniczym. Ich produkcja opiera się na soku tłoczonym z kilku odmian jabłek rosnących we własnych sadach producenta. Produkowany tradycyjną, rzemieślniczą metodą. Przed rozlaniem do butelek cydr dojrzewa przez parę miesięcy. Dwutlenek węgla pochodzi z naturalnego procesu fermentacji alkoholowej. Refermentowany w butelce. Nie posiada dodatku wody, cukru, barwników czy aromatów. Cydr rzemieślniczy: wytrawny, mętny, musujący lub półmusujący, o zawartości alkoholu 8.3% vol. i objętości 750 ml. Sugerowana temperatura serwowania: 10 – 12 stopni Celsjusza.
Jak powstaje cydr rzemieślniczy? Czytaj na blogu: https://lokalneo.pl/smartblog/55_cydr-szczepanowka-od-jablka-po-cydr.html
Zamówienia realizujemy niezwłocznie
Prosty i wyłącznie naturalny skład produktów wykonanych wg tradycyjnych receptur
Produkty od wytwórców z Lubelszczyzny powstałe na bazie własnych upraw